Artiklar ur tidningen ÖSP

Nyheter från Östra Sörmlands Posten

Vagnhärad

Hon är Årets Trosabo

När Magdalena Ljungbergs son dog höll världen på att rämna. Men hon vägrade lägga sig ner och ge upp, för alla de andra barnens skull. För sitt slit och stora hjärta har hon nu röstats fram till Årets Trosabo 2022.

Läs mer »
Gnesta

Hon är Årets Gnestabo

Fysioterapeuten Viveka Österholm är specialiserad på kvinnohälsa. Hon går i bräschen inom ett eftersatt område och har hjälpt många kvinnor i såväl Gnesta som andra orter runt omkring. För sitt engagerade arbete har hon nu blivit framröstad till Årets Gnestabo.

Läs mer »
Järna

Han är Årets Järnabo

Örjan Lundströms initiativ ”Ukrainian Help Center: Järna” är ett ljus i mörkret – både bildligt och bokstavligt. För det idoga arbetet har ÖSP:s läsare röstat fram honom till Årets Järnabo 2022.

Läs mer »
Trosa

Njure från hjärtat

”Hur många gånger tänker du rädda mitt liv, söstra mi?” Birk säger det där till Ronja, i Astrid Lindgrens berättelse. Det verkliga livet är ingen saga. Men vissa kapitel slutar lyckligt ändå. Ibland räddar en syster en bror.

Läs mer »
Gnesta

Gerdtmans svidar om efter 55 år

Gerdtmans Skor startades på 1800-talet och har legat på samma plats ”på stan” sedan 1900. Efter att ha varit i tre familjers ägo sedan starten, har företaget nu sålts till Järnaborna Camilla Swärd och Lotta Karlsson.

Läs mer »
Trosa

De siktar högt för att aktivera Trosaborna

Rullar allt på som det ska öppnar Trosas första klätterpark lagom till Kristi himmelsfärdshelgen i maj. Initiativtagarna hoppas att parken ska fylla ett tomrum i kommunen, för både boende och besökare.

Läs mer »