Om oss

ÖSP grundades 1997 och är en gratis lokaltidning som delas ut till samtliga hushåll och företag mellan Södertälje och Nyköping, vilket innebär: Björnlunda, Gnesta, Hölö, Järna, Laxne, Mölnbo, Mörkö, Oaxen, Stjärnhov, Trosa, Tystberga, Vagnhärad och Västerljung. ÖSP kommer ut 23 gånger per år med en upplaga på ca 22.000 exemplar samt magasinet TrosaGuiden en gång per år. På sommaren är upplagan ca 29.000 exemplar.

Det är annonsörerna som gör det möjligt för alla inom vårt område att få en oberoende tidning med intressanta lokala reportage och personporträtt. En tidning med högt läsvärde som bidrar till att skapa samhörighet inom och mellan orterna. Vi som arbetar på ÖSP drivs av vår passion att få vara med och bygga och berätta om ett positivt samhälle med framtidstro.

Vi tar gärna emot tips på personer, verksamheter eller annat du vill läsa om i tidningen på redaktion@osp.nu.

Om du är nyfiken på vad som händer på din ort och själv vill vara med och skriva om det i ÖSP så kan du bli ”byakorre”, mejla vår redaktionschef Johan Karlsson på johan@osp.nu så berättar han mer.

Tidningen klassas av PostNord som samhällsinformation och delas därför även ut i brevlådor märkta med ”nej tack till reklam”. Dessutom finns den i tidningsställ på livsmedelsbutiker, bibliotek, skolor och hotell inom spridningsområdet.

Vi som jobbar på ÖSP:

Vi är tre personer som gör tidningen med hjälp av frilansare och en som arbetar med ÖSP Reklam:

Jessica Gustâv
Ägare och ansvarig utgivare

Tel: 070-181 54 54
E-post: jessica@osp.nu

Johan Karlsson
Redaktionschef & reporter

Tel: 070-181 54 53
E-post: johan@osp.nu

Folke Bagger
Grafisk formgivare

Tel: 0156-191 00
E-post: folke@osp.nu