Stora lågpriskedjan öppnar ny butik nära E4 i Vagnhärad

Det står nu klart att det blir Willys som öppnar en ny, stor butik i Vagnhärad.

Här hamnar Willys i Vagnhärad, på andra sidan vägen från NA Svensson.

Precis som ÖSP varit inne på i en tidigare artikel, blir det Willys som etablerar sig på marken där ambulansstationen tidigare låg, vid korsningen Kalkbruksvägen/väg 218. Det här meddelar Willys i ett pressmeddelande.

Byggnationen kräver en ny detaljplan för området. Målet är att kunna slå upp portarna under 2023.

– Trosa är en kommun i tillväxt och vi ser stor potential för Willys koncept i Vagnhärad, då det saknas en lågprisaktör med fullsortiment med bra mat till låga priser. Det kommer gynna kunderna att det kommer in en ny aktör som sätter fart på konkurrensen i orten, säger Tor Gullberg, etableringschef på Willys, i pressmeddelandet.

Den nuvarande Hemköpbutiken vid Vagnhärads torg kommer att stänga när Willys öppnar. Trosa kommun har stora planer för platsen, något som du kan läsa mer om i ÖSP:s tidigare artikel.

Alla tillsvidareanställda på Hemköp kommer att erbjudas fortsatt anställning i den nya butiken (Hemköp och Willys ingår i samma koncern). Det kommer även att rekryteras nya medarbetare.

– Vi har under de senaste åren sett ett kraftigt ökat tryck från aktörer som vill etablera sig i vår kommun och vi gläds åt denna etablering som både breddar utbudet av livsmedel i kommunen och erbjuder en möjlighet för ännu fler att få arbete inom kommungränsen. Detta visar att vår tillväxt är positiv för både entreprenörer och invånare, säger Jonas Ivervall, näringslivschef Trosa Kommun.

Den nya butikslokalen blir cirka 3 000 kvadratmeter stor.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post