Vintern räddad för traktens golfare

När Skrotnissarna invigde sina nya lokaler, kom över 1000 personer. Många var nyfikna på den nya golfdelen. De blev inte besvikna.

Owe Nilsson landade olyckligt bakom ett träd. Detaljrikedomen är stor när flera av världens bästa banor återges i 3D.

Vy från den nya övervåningen.

Håkan Fridhäller.

Jennifer Eriksson.

Marcus Papinniemi minglade runt.

Tyngdlyftaren Hampus Lithén tävlar för Skrotnissarna och siktar mot OS 2020. Han är nöjd över de nya, rymliga lokalerna. På bilden tränar han dock i den delen av gymmet som funnits sedan tidigare.

– Det här kan Trosaborna vara stolta över, säger en man i folkvimlet.

Personer i blandade åldrar, med vitt skilda förutsättningar och mål, tränar på Skrotnissarna. Som på de flesta gym. Men det går inte att sticka under stol med att en stor andel tillhör det yngre åldersspannet, ute efter att bygga muskler eller att bli starka.

Mannen som uttalar de värmande orden är långt ifrån de kategorierna. Han är inte ombytt, har ingen sockerfri koffeindryck i handen, har inte ett personbästaförsök i knäböj som väntar.

Han var inte ensam om det den här lördagen. För nyöppningen av gymmet – nu med dubbelt så stor yta och en massa nyheter – lockade hundratals som inte brukar röra sig i gymmiljö.

Läs mer: Så äter du för att få musklerna att växa

Gav blodad tand för många

Bortom den stora, öppna ytan kring den nya, rymliga receptionen har en golf­avdelning byggts. Där erbjuds två stora simulatorskärmar och en putting-range för den som vill slipa på närspelet eller bara vill fördriva tiden medan den väntar på sin tur.

Man fick armbåga sig fram för att ta sig in där under de stimmiga lördagstimmarna.

– Jättekul! Även om jag var ringrostig, säger golfaren Owe Nilsson, efter att ha testat en av banorna på den inre skärmen.

Kommer du att spela igen?

– Jajamen!

Läs mer: Stor golftävling återvänder till Trosa

Hyllningar från Trosas golfklubbar

Golfsatsningen har starkt stöd av de lokala klubbarna. Båda klubbcheferna var på plats.

– Det här blir ett sätt att kunna träffas även under vinterhalvåret. Väldigt roligt för alla! Inte minst i kombination med gymmet, då det är många golfare som vill styrketräna under vintern, säger John Darling, klubbchef på Trosa Golfklubb.

Han får medhåll av Stefan Lindell, som har samma roll på Åda Golf och Country Club.

– Fantastiskt för oss golfare här i Trosa. Det här blir nya hängstället. Upptagningsområdet är stort, från Södertälje till Nyköping och in till Flen. På rimligt avstånd finns det enbart en konkurrent, i Södertälje, och då är Skrotnissarnas utrustning bättre och nyare, säger Lindell.

Över 1000 personer

Ett par dagar efteråt kunde gymägarna Håkan Fridhäller, Marcus Papinniemi och Jennifer Eriksson summera en succéartad invigning. Över 1000 personer dök upp.

– I dag var första riktiga dagen med de här nya förutsättningarna och det har verkligen märkts skillnad, säger Håkan. Ingången blir mycket lugnare, precis som vi velat, så att de som kanske är ovana med gym inte kastas in direkt bland vikter och maskiner. Det har varit mycket folk här i dag, men det har aldrig känts trångt.  

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post