Vilken Gnestabo är värd att hyllas lite extra?

Årets Gnestabo 2018 ska utses. Nu är sista chansen att nominera till ÖSP:s populära pris.

Tre tidigare vinnare. I fjol vann Jörgen Ahlbom i Gnesta IK.

Medmänniskor som lägger stor entusiasm på att göra livet lite trevligare, lite roligare, lite mer spännande eller mer upplevelserikt för oss andra. Det kan vara i form av artisteri, idrottsprestationer, service – men ofta bara ren livsglädje, omtänksamhet och sann empati för andra.

Vem i Gnesta kommun har gjort sig förtjänt av ett stipendium som ett uttryck för den uppskattning vi vill visa dem för deras gärning?

Du nominerar någon som du tycker förtjänar utmärkelsen till oss på ÖSP, genom att gå in under Kontakt här på hemsidan. Scrolla ner till formuläret ”Kontakta oss”. Där skriver du ditt namn och kontakt­uppgifter, samt namnet på den person du vill nominera. Skriv också en kort motivering till varför du tycker att just han eller hon ska ha priset.

Nominerings-perioden är förlängd fram till tisdagen den 12 februari. I det därpå följande numret presenterar vi samtliga kandidater och då börjar också omröstningen.

Omröstningen stänger fredagen den 8 mars. I numret som följer avslöjas vem som vunnit.

Årets Gnestabo (precis som Årets Trosabo) vinner ett stipendium om 5 000 kronor att skänka i sitt namn till valfritt välgörande ändamål. Precis som pristagaren själv inte verkar för sin egen vinnings skull, går priset i samma anda.

Tävlingen är öppen för alla som bor eller är verksamma i Gnesta kommun. Kom ihåg: det kan gälla insatser i både stort och smått. De enda som är uteslutna från tävlingen är de som redan vunnit utmärkelsen.

Årets Gnestabo genom åren

2010 Kurt ”Städ-Kurre” Nilsson, solstråle i Gnesta

2011 Ümit Akdemir, krögare Stjärnhov

2012 Elsa Alderbrant, pensonärsstödjare

2013 Linnéa Boman, kassörska

2014 Markus Sundsgård, Gnesta IK

2015 Markus Känngård, Gnesta Taekwon-Do

2016 Kerstin Andersson, Stjärnhovs IK

2017 Jörgen Ahlbom, Gnesta IK

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post