Tidigare NHL-spelaren: ”Ville vara med direkt”

Han har gjort närmare 600 matcher i världens bästa hockeyliga. Nu bor Nicklas Grossmann hemma i Trosa kommun igen – och vill gärna dra sitt strå till stacken för kommunens ungdomar.

Nicklas Grossmann var en av många Trosabor som samlades i stadshotellets lokaler på kvällen den 29 april.

När nystartade UNG 0156 bjöd in till möte på Trosa Stadshotell & Spa kom över hundra vuxna. Målet: konkreta initiativ för att göra Trosa kommun till en bättre plats för ungdomar. Trots de tunga ämnen som diskuterades, var luften i lokalen full av positivism, framåtanda och jävlar anamma. Mycket mer om det mötet kan du läsa i det kommande numret av ÖSP, som släpps tisdagen den 7 juni.

Att Nicklas Grossmann dök upp på mötet med en UNG 0156-tröja på sig och satt med bland initiativtagarna fick eventuellt vissa att höja på ögonbrynen – till han tog till orda.

– Jag vill trycka på vad idrotten gjorde för mig som ung. Jag är uppvuxen i Vagnhärad. Min kompiskrets fann ett sammanhang i idrotten, oavsett om det var med fotbollen på Norrbyvallen, på den spolade isen på Häradsvallen eller i innebandyhallen i Trosa. Det var där, kring idrotten, som vi hängde, säger Nicklas.

Spelat i fyra NHL-klubbar

Han har spelat för Dallas Stars, Philadelphia Flyers, Arizona Coyotes och Calgary Flames i NHL, representerat Tre Kronor och på senare år varit lagkapten i sitt kära Södertälje SK. För några år sedan flyttade han till Trosa med sin familj.

– Jag fick höra om det här initiativet i förra veckan och ville vara med direkt. Jag har en dotter som är tre år, men jag kommer inte att hinna göra så mycket mer än att knäppa med fingrarna, så kommer hon plötsligt att vara 13 år, säger han.

Öppen för förslag

Precis som alla andra inblandade ställer han upp helt ideellt.

– Jag är här som ett verktyg i verktygslådan och är öppen för förslag. Jag kan till exempel komma ut i skolklasser och prata om idrottandets positiva effekter. Det ska bli jättekul att hänga med på den här resan.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post