Svårt att mäta sig med deras jättefiskar

ÖSP:s sommarnummer räckte långt. Men inte ens årets matigaste tidning klarade kraven när rekordfiskar skulle mätas.

Ja, du läste rätt. Mätas. I Team Sportias annons på tidningens sista sida fanns nämligen en linjal. Uppmaningen till alla barn var enkel: lägg din uppfiskade abborre på tidningen, fota och släpp sedan gärna tillbaka fisken i vattnet igen. Längst bidrag skulle ge ett saftigt presentkort i pris.

Nu blev det ingen ensam vinnare. Två barn fick i stället dela på förstaplatsen.

– Många fina bidrag kom in till tävlingen. Förstaplatsen delades av Arvid Vidman Sandberg och Philip Donath Sanchez, som båda fick fantastiskt fina abborrar på hela 47 centimeter vardera, säger Jim Johansson på sport­affären i Trosa.

Rediga abborrar

De 30 centimeter som tidningen erbjöd räckte alltså inte långt. 

– De fick lägga en tumstock bredvid för att kunna mäta ordentligt.

Utöver vinnarna, var flera av bidragen runt 40 centi­meter. Vilmer Possman var närmast att nå tätduon med en 45 centimeter lång bjässe.

Fiskarna fångades i både hav och insjö runt om ÖSP-området, inte bara i Trosa. En av de största drogs upp i Järna­trakten.

Inget barn som deltog gick lottlöst. Alla fick ett metspö för tappert deltagande.

Blodad tand

Det här var första gången som Team Sportia höll i en tävling av det här slaget. Jim Johansson och gänget fick blodad tand.

– Vi får se vad vi ska hitta på till nästa sommar, men något som får våra kära barn att släppa skärmen och komma ut i friska luften lär det bli. Många idéer finns på lager, säger Jim.

Av | 2018-08-07T10:36:18+00:00 augusti 2018|Samhälle|

Om författaren:

Lämna en kommentar