Peter Forsberg tar över som rektor på Frejaskolan i Gnesta

Peter Forsberg. Så heter Frejaskolans nya rektor. – Han har jobbat framgångsrikt med att vända skolresultaten på tidigare arbetsplatser, säger Christina Thunberg, chef för barn- och utbildningsförvaltningen i Gnesta kommun.

Peter Forsberg börjar jobba på Frejaskolan den 23 april.

Peter Forsberg var först lärare i idrott och matematik. Sedan början av 00-talet har han varit skolledare i olika former och på olika nivåer i skolsystemet. Han har jobbat både kommunalt och i friskola.

Som rektor tog han Lillhaga­skolan i Nykvarn från en helt okej placering till den absoluta Sverigetoppen i Sveriges Kommuner och Landstings skolranking.

Den senaste tiden har han jobbat i en annan geografiskt närliggande kommun, som rektor på Säbyskolan i Salem.

– Jag ser verkligen fram emot att lära mig mer om Frejaskolan och att bidra till att utveckla verksamheten tillsammans med alla nya medarbetare, säger Peter.

Christina Thunberg är väldigt nöjd med rekryteringen.

– Valet föll på Peter då han har lång erfarenhet av att leda skola. Han har också fokus på eleven och har jobbat framgångsrikt med att vända skolresultaten på tidigare arbetsplatser. Jag hoppas att han tillsammans med medarbetarna ska jobba för att alla elever lyckas och att våra kunskapsresultat höjs, säger hon.

Anställningen inleds i slutet av april, när vårterminen går mot sitt slut. Det är en perfekt tid för den nya rektorn att börja, anser Christina Thunberg.

– Att Peter börjar i april är viktigt för både tjänstefördelning och rekrytering inför hösten 2019.

Ambitionen är att nyttja den samlade kompetens och det engagemang som redan finns innanför skolans väggar.

– Jag vill använda det som grund för att lära oss mer, både som individer, kollegialt och som organisation. Det lärandet kommer i förlängningen att gynna elevernas välbefinnande, lärande och utveckling, säger Peter Forsberg.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post