ÖSP:s reportage om cyklisten Simon Carlsson kan vinna fint pris

Reportaget ”Från ryggbrott till genombrott” (ÖSP nr 17, 2018) har blivit nominerat till ”Årets reportage – sport, kultur, nöje”. Vinnaren utses på Gratistidningarnas Branschdag i slutet av mars.

Läs mer: ”Från ryggbrott till genombrott”

I samband med branschdagen hålls en gala på kvällen, där priser delas ut i flera kategorier. En av kategorierna är årets reportage inom sport, kultur och nöje. Där har ÖSP chansen att vinna, med ett av tre nominerade bidrag.

– Att vara nominerad är en vinst i sig. Det är ett bevis på att tidningen, medarbetarna och alla inblandade har gjort något utöver det vanliga. Att man anstängt sig och genom tro och vilja skapat ett större värde. Vi lyfter på hatten, gratulerar de nominerade och håller tummarna för dem i finalen, skriver branschorganisationen i ett pressmeddelande.

ÖSP:s Johan Karlsson skrev reportaget.

– Det är så klart jättekul att vara nominerad! Att skriva Simons berättelse underlättades mycket av att det fanns en så tydlig dramaturgisk tråd – och av att han var så sympatisk och lättintervjuad, säger Johan.

Kriterierna för priset som ÖSP är nominerat till är som följer: Artikeln eller reportaget skall spegla det som sker i det lokala samhället. Vara engagerande, erbjuda en intressant och bra upplevelse och beröra den lokala läsaren. Juryn bedömer även val av ämne, stil, språkbruk, intervjupersoner utifrån den lokala läsarens perspektiv.

De andra nominerade är Mitti Stockholm för ”Stockholm – en klassisk cykelstad” och VXO Media – Mosaik för texterna om Daniel Rahimi. Du kan kolla in de nominerade i samtliga kategorier HÄR!

I juryn sitter Stefan Eklund, chefredaktör för Borås Tidning, Peter Enckel, före detta utvigare av Commersen, samt Brit Stakston från Blank Spot Project.

Den 29 mars får vi reda på om det blir vinst eller inte.

Läs mer: ”Från ryggbrott till genombrott”

ÖSP

E-post