ÖSP avslöjar: Stora kedjan flyttar in i Kjellbergs gamla lokaler

Stort glädjebesked! Avtalet skrevs på under fredagseftermiddagen.

Rasmus Jönsson, Jakob Green och Rolf Salber.

Elon är både Sveriges och Nordens största butikskedja för hemelektronik och vitvaror, med över 400 butiker bara i Sverige. Och nu kommer kedjan till Trosa!

Butikerna ägs inte centralt, utan av olika ägarkonstellationer. Den konstellation som tar över konkursdrabbade Kjellbergs lokaler i Trosa, representerades av Rasmus Jönsson när kontrakten skrevs på.

– Vi driver fyra butiker i Stockholm sedan tidigare. En av dem ligger på Kungsgatan, nära Stureplan, och är Elons flagship-butik. En ligger på Södermalm, en på Kungsholmen och så har vi nyligen öppnat en ny butik i Kungens Kurva. Trosa blir vår femte etablering, som vi ser jättemycket fram emot, säger Rasmus Jönsson.

Han utlovar vitvaror, ljud och bild och en stor bredd på elektroniska hemprodukter, som till exempel brödrostar och vattenkokare.

– I ett första steg kommer vi däremot inte att ha aktiv köksförsäljning härifrån Trosa, men vi kommer att kunna hantera kökskunder ändå. Och finns efterfrågan, kan vi etablera en köksdel på mer eller mindre en vecka, säger Rasmus.

Elon slår upp portarna i Trosa någon gång efter nyår.

I ÖSP nr 19,5, som släpps den 7 november, kommer ett längre reportage. Där berättar Jakob Green, som äger den gula Trosa Klädhus-byggnaden och även driver klädbutiken med samma namn, om lättnaden att få allt klart med Elon.

ÖSP har även intervjuat Kjellbergs trotjänare Rolf Salber – som ger glädjande besked till Trosaborna…

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post