Han är ny säljare på ÖSP

Marcus Wolpher har bott i London, Milano och Stockholm. Men rötterna har alltid varit djupt rotade i uppväxtorten Trosa. Nu börjar han jobba runt knuten, som ÖSP:s nya säljare.

Sommaren 1999 hade ÖSP inte ens två år på nacken. I urklippet här nedanför syns en samlingsbild från Trosa IF:s fotbollsskola. En av ledarna var en snart 14-årig Marcus Henriksson. Då bodde han bara ett par hundra meter från där fotot togs, i en villa bredvid Skärlagsvallen.

Trosa IF:s fotbollsskola 1999. Marcus Wolpher (då Henriksson) syns uppe till vänster.

Mycket har hänt sedan dess. Efter ekonomistudier i både England och Italien flyttade Marcus ihop med sin nuvarande fru Lina i Stockholm, där den civila karriären tog vid. När det var dags att bilda familj gick flyttlasset tillbaka hem. Valet var inte svårt, eftersom Lina växte upp i samma lilla stad.

Numera står det Wolpher på lådan. Men postorten är densamma som 1999.

– Min tanke har alltid varit att flytta tillbaka. Det har egentligen aldrig funnits något annat alternativ. Trosa är hemma. Trosa är tryggt. Sedan bor både Linas och mina föräldrar kvar här, och det är inte direkt något minus, säger Marcus.

Första jobbet tillbaka på svensk mark var i finansbranschen, inom inkasso och leasing. Sedan hamnade Marcus på ett IT-konsultbolag. De senaste fyra åren har han varit rekryteringschef på ett bemanningsföretag i Södertälje.

Börjar nästa månad

Från den 1 november jobbar Marcus för ÖSP. Han blir heltidsanställd säljare och kommer alltså att vara den som i första hand är ansvarig för annonserna i varje nummer.

– Det känns som ett stort förtroende att vara säljare på ÖSP eftersom annonserna i den här typen av tidning nästan är lika mycket lästa som artiklarna. Jag ser det som ett hedersuppdrag.

På Marcus senaste arbetsplats handlade mycket om att hitta långsiktiga lösningar med kunderna, snarare än att ha kortsiktigt klirr i kassan som mål. Det är ett tänk han hoppas kunna ha nytta av i sin nya roll.

– Jag hoppas att kunderna ska känna att jag lyssnar på dem och är en person som de kan lita på, som är där och stöttar dem när det behövs. Jag vill skapa långsiktiga relationer som bygger på att man litar på varandra, och så klart hitta intressanta lösningar och samarbeten längs vägen.

Redo att förknippas med tidningen

Hur känns det?

– Spännande! Det ska bli sjukt kul. Jag – och säkerligen många andra i den här regionen – har ett rätt speciellt förhållande till ÖSP. Det är en tidning som många gillar. Den känns trygg, ärlig. Bra läsning och bra innehåll, med mycket nyttig information.

Är du beredd på att förknippas med tidningen?

– Ja. Och det känns okej. Jag fattar att det blir en omställning, men egentligen ser jag bara fram emot det. Jag tycker att det ska bli härligt att bli ännu mer tjenis med alla i de här trakterna. Jag hälsar ju redan på folk även om jag inte känner dem, för det är så jag är uppfostrad, men nu kommer jag snart att ha namn på betydligt fler av de där ansiktena.

Ralph Hammarström grundade ÖSP. De senaste åren har det mest varit säljbiten som gällt för hans del. Nu hägrar pensionen, även om Ralph inte försvinner helt från tidningen ännu.

– Det är jättekul att vi äntligen lyckats hitta rätt säljare. Det känns bra att veta att det blir en redaktion där alla är någotsånär jämnåriga och kan ta ÖSP in i framtiden. Jag inser att det behöver vidtas förändringar och är säker på att det är er generation som ska ta tag i dem, säger Ralph.

Alla pusselbitar nu på plats

Jessica Gustâv har sedan tidigare tagit över stafettpinnen som ägare och ansvarig utgivare. Hon är också mycket glad över att Marcus börjar på ÖSP.

– Nu har vi snart alla personer och kompetenser på plats som vi behöver ha för att fortsätta att utveckla ÖSP till att bli den mest relevanta, lokala nyhetskällan på de orter där vi verkar. Marcus är en engagerad och ödmjuk person och jag är övertygad om att han snabbt kommer att förstå de olika förutsättningar och utmaningar våra orter och de verksamheter som finns där, har. Den förståelsen är grunden för att kunna göra ett bra arbete som säljare hos oss, vi arbetar inte mot korta kvartalsmål utan vill över tid vara en aktiv del i att utveckla vårt närområde på ett positivt sätt.

FAKTA Marcus Wolpher

ÅLDER 33 år.

FÖDD I Skåne. Flyttade till Söder-tälje som ettåring. Flyttade ner till Trosa tre år senare.

BOR I Trosa.

FAMILJ Frun Lina och döttrarna Liwia och Lowisa.

SENASTE FILM ”Dunkirk”.

SENASTE BOK Fredrik Backmans ”Vi mot er”, uppföljare till ”Björnstad”.

FAVORITLAG Håller på Arsenal i fotboll. Har gjort det sedan mitten av 90-talet. ”När jag bodde i London hann jag inte se laget spela så mycket som jag kanske hade velat, men det blev ändå ganska många matcher på plats.”

Av | 2018-10-09T06:37:57+00:00 oktober 2018|Samhälle|

Om författaren:

Lämna en kommentar