Lillprinsen invigde och tog plats

VÄSTERLJUNG. Första gången vid Gisesjön, första officiella framträdandet. Men först av allt ville prins Alexander åka ett varv till.

– Hej då hästen!

Den lilla prinsen vinkar glatt åt hästen Konrad. Alexander, pappa Carl Philip och mamma Sofia har precis tagit ett extra litet varv runt den stora grusparkeringen ovanför Gisesjön. Nu hälsar de på landshövdingen Liselott Hagberg, för att sedan ta plats framför pressuppbådet på den robusta utkiksplatsen.

Kamerorna smattrar. Huvudrollsinnehavaren tittar nyfiket på alla fotografer. Det här är hans första officiella framträdande som hertig av Södermanland.

– Vi ber om ursäkt för att ni fick vänta lite extra. Men det känns i sådana fall som helt rätt dag och plats att vänta på, säger prins Carl Philip och pekar ner mot den stilla vilande insjön, där solstrålar som tagit sig igenom det tunna, ljusa molntäcket speglar sig på ytan.

– Det är otroligt vackert här.

En plats för alla

Den här delen av Gisesjön ingår i Nynäs naturreservat. Området i närheten av Gröna udden har fått ett rejält ansiktslyft. Det största utropstecknet är att platsen numera är tillgänglighetsanpassad, vilket inte är så vanligt när det gäller sörmländska insjömiljöer.

Upprustningen var en dopgåva från länet. 

– Den här platsen är som ett Sörmland i miniatyr – här finns nämligen allt. Vår ambition har hela tiden varit att göra den tillgänglig för så många som möjligt, säger Liselott Hagberg.

Den punkten trycker även prins Carl Philip på.

– Det här ska vara en plats för alla. Vår familj ser verkligen fram emot att besöka Prins Alexanders utkiksplats fler gånger och vi hoppas att många andra kommer att göra det också.

Av | 2018-09-04T07:53:22+00:00 september 2018|Samhälle|

Om författaren:

Lämna en kommentar