Kommunalrådet lämnar sin roll efter valet

Johan Rocklind (S) har snart varit kommunstyrelsens ordförande i tre hela mandatperioder. Någon fjärde blir det inte.

Johan Rocklind (S) bredvid kommunalråds-kollegan Anna Ekström (M).

Trots att han bara är 37 år har Johan Rocklind haft politiska uppdrag i kommunfullmäktige, nämnder och kommunstyrelse i mer än 15 år. I 12 av dem har han varit kommunalråd och kommunstyrelsens ordförande.

– Det kommer dock, oavsett valresultat, inte att bli ett 13:e. Jag har meddelat mitt parti att jag inte står till förfogande som gruppledare efter höstens val och därmed inte heller kandiderar till uppdraget som ordförande i kommunstyrelsen, skriver han på sin Facebooksida.

Han tycker att det har varit ”ett sant privilegium” att få leda Gnesta kommun under dessa år.

– År som har innehållit mycket. Många roliga händelser. Många viktiga beslut, om än inte alltid lätta. Jag är stolt över att dessa år har kunnat innebära många viktiga satsningar, en allt kraftfullare expansion och en hög förändringstakt, men sam­tidigt också en mycket stabil ekonomi som ger kommunen fortsatt goda förutsättningar inför framtiden.

Det är däremot inte säkert att han lämnar lokalpolitiken helt. Han står till förfogande för olika politiska uppdrag så länge Socialdemokraterna så önskar och framtida arbetsliv medger. Han avskriver inte heller helt att det kan bli tal om en comeback som kommunens starke man i fram­tiden.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post