Klasser i klassisk maskerad på Tomtaklintskolan i Trosa

Traditionen att ha maskerad samma vecka som julavslutningen lever vidare på Tomtaklintskolan. 2018 års upplaga såg allt från mördarsniglar till after ski-deltagare.

Den vinnande klassen.

Den vinnande klassen.

Förr om åren var det en maskerad där de elever som ville fick klä ut sig till vad som helst. Det är fortfarande frivilligt att delta, men nu för tiden kör alla klasser ett eget tema.

– Maskeraden är en tradition på skolan. Det är viktigt med traditioner, de bygger en stolthet. I det här fallet, när de måste komma överens om vad de ska klä ut sig till, får de dessutom träna i samarbete, säger Cecilia Engstrand, rektor.

Skolans elevråd var med och drog i trådarna. När det var dags för alla klasser att visa upp sig på den lilla scenen vid skolans stora entré, höll elevrådets ordförande Ella Littorin tal. Hon var positivt överraskad över hur många som kom utklädda.

– Ja, det verkar som att det är fler som klätt ut sig i år jämfört med förra året. Kul!

Vinnande klass blev 9B, som hade tema änglar och demoner. Halva klassen var klädd i vitt, andra i rött.

– De hade en bra bredd, säger Cecilia.

En annan niondeklassare vann den individuella utklädningstävlingen. Elmer Wolt, iklädd svarta lederhosen och svart peruk, stack ut bland en hel skock ”mördarsniglar” och prisades för sin tolkning.

– Det här är ett bra sätt att träna ungdomarna på att våga bjuda på sig själva, säger Cecilia.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post