ICA-handlaren Jenni Steiner från Trosa "Årets vardagshjälte" på QX Gaygala

Jenni Steiner har aktivt tagit ställning mot nazister – och hyllats av både Trosabor och folk från övriga delar av landet. På måndagskvällen kom ytterligare ett bevis för det starka stödet, då ICA-handlaren prisades på QX Gaygala.

Jenni Steiner vid en av flaggstängerna utanför Trossen. I bakgrunden syns ett klistermärke från NMR.

Jenni Steiner driver matvarubutiken ICA Trossen ihop med systern Linda. Det var i somras som Jenni blev ett offentligt ansikte i kampen mot nazismen, efter att medlemmar ur den nazistiska rörelsen NMR stått utanför butiken och delat ut flygblad.

Jenni, som är öppet homosexuell, skrev bland annat ett uppmärksammat inlägg på Facebook, satte upp regnbågsflaggor utanför butiken och tog lite senare även in plastpåsar med regnbågstryck. Trots att nazisterna återvände vid ett par tillfällen, och bland annat satte upp hatpropaganda på flaggstängerna, vägrade Jenni att backa.

LÄS MER: Lång intervju med Jenni Steiner från i somras

Stödet Jenni fått har varit massivt. Det har inte dött ut bara för att sommaren gått över till höst och sedan kall, snöig vinter. Under måndagskvällen hölls QX Gaygala i Stockholm. Jenni fick kliva upp på scenen och ta emot priset som ”Årets vardagshjälte”. Det var ingen jury som låg bakom, utan allmänheten som röstat fram henne till vinnare.

– Fantastiskt! Hedersamt! Jag känner mig otroligt glad och tacksam för all kärlek jag fått. Tänk att så många röstade på mig, säger en trött men lycklig Jenni till ÖSP tidigt på tisdagsmorgonen, då hon redan tagit sig till butiken för att jobba som vanligt.

– Jag ser den här vinsten som ett bevis på att alla vi som vågar, behöver fortsätta stå upp för allas lika värde.

I vardagen möts Jenni av glada tillrop från kunder. Hon har fått många kramar och blommor sedan det där första Facebookinlägget i somras.

– Jag är så otroligt glad över allt stöd jag fått från alla våra kunder, säger hon.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post