Järna Mejeri i regnbågens färger

JÄRNA. Under en kort period har Järna Mejeri haft en mjölkförpackning som varit grön. Till skillnad från klassisk mellanmjölk har den också varit röd, orange, gul, blå och lila. Allt för att stötta priderörelsen.

Nyligen avslutades prideveckan i Stockholm. Under några veckors tid i samband med den sålde Järna Mejeri sin helmjölk i regnbågsfärgad skrud. För varje såld förpackning skänker företaget 50 öre till RFSL, riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners och queeras rättigheter.

Beslutet att stötta Pride var enkelt att ta, enligt Göran Pärlklo, försäljningschef på mejeriet.

– Absolut. Vi hade frågan uppe med de som står bakom oss och diskuterade hur förpackningen skulle kunna mottas. Kunde det bli fel på något sätt? Svaret blev snabbt: nej. 

Varför står ni bakom priderörelsens budskap?

– Det är varje individs rätt att få vara sig själv och vi ville göra ett statement för att visa att vi respekterar alla människor, säger han.

Järnaföretagets mjölk säljs i butiker i Storstockholm­området och Sörmland, bland annat på ICA Trossen. Men lanseringen är inte kopplad till det som hänt i Trosa.

– Det är ett rent sammanträffande. Men Trossen är en kund till oss och om vi på det här sättet kan visa att vi stöttar dem, är det ju bara bra, säger Göran.

Järna Mejeri har avskalade, vita förpackningar till alla sina produkter. Men det finns ingen rädsla för att ta ut svängarna nu och då.

– Vi har kört lite olika teman. Tidigare har det inte alls varit kopplat till värderingsgrunder på det här sättet. I våras gjorde vi en helt grön förpackning, där fokus var på vårt gröna jordbruk. Julmjölken hade gul förpackning. Vi ska även hitta på något speciellt till hösten, men inget är spikat än.

Av | 2018-08-06T15:01:59+00:00 augusti 2018|Samhälle|

Om författaren:

Lämna en kommentar