Hölö-Mörkö går samman mot rasism

HÖLÖ Marschaller och fackeltåg. Den 30 november lyser Hölö upp.

Svenska kyrkan, Röda Korset, Hölö/Mörkö Hembygds­förening, Hölö Scoutkår, Hölö-Mörkö IF, PRO, SPF Seniorerna, COOP i Hölö – med flera. En mängd lokala föreningar och organisationer går ihop när det arrangeras ljusmanifestation. Den som vill kan ställa ut en marschall utanför huset eller delta i det fackeltåg som går från bussstationen till Överhölö kyrko­ruin.

Anna-Karin Outagourte är sammankallande kraft för manifestationen.

– Första gången vi arrangerade något sådant här var 2014, i samband med valet. Vi har sedan haft ljusmanifestationer vid två tillfällen till och det här är fjärde året. Ifjol hade vi för första gången ett fackeltåg, förutom att tända upp marschaller efter bygdens vägar, så i år är andra året det är just ett fackeltåg, säger hon.

Varför gör ni det här?

– För ett samhälle utan rasism.

Vad hoppas ni att det här ska ge?

– Att de goda krafterna i vårt samhälle går ihop, och att många deltar och visar sitt samhällsengagemang i dessa tider när det negativa får mycket uppmärksamhet.

Är det viktigt att samverka på det här sättet på en mindre ort?

– Samverkan i sig är inte det viktiga, men att många blir delaktiga och att även den enskilde kan känna att den kan göra något för vårt samhälle – det är viktigt. Fördelen i en liten ort som Hölö/Mörkö/Oaxen är att samma personer är med på många olika arenor och att det därför är relativt lätt att sluta upp när engagemang behövs.

Är det andra samverkansprojekt på gång?

– I dagsläget är inga nya samverkansprojekt under planering, men vi hoppas att nätverket ”För en ljus framtid” kan samverka kring flera aktiviteter under året som kommer. Där är är vi bara på idéstadiet än så länge.

Av | 2018-11-27T07:47:49+00:00 november 2018|Det Goda Samhället|

Om författaren:

Lämna en kommentar