Hög tid att nominera till Årets bo

Det är fortfarande möjligt att nominera personer till priserna Årets Trosabo, Årets Gnestabo och Årets Järnabo. Passa på!

2020 års vinnare Jesper Lundius och Emma Crossley-Zels.

ÖSP:s årliga stipendium går till personer som sätter andra före sig själva. Eldsjälar och energiknippen som ser till att du och jag får en bättre och roligare vardag. Genom åren har det handlat om allt från fritidsledare till föreningsmänniskor.

Nu är det dags igen. Och den här gången kommer tre priser att delas ut. Årets Trosabo och Årets Gnestabo kompletteras med Årets Järnabo. Termen ”Järnabo”  innefattar i det här fallet, förutom Järna så klart, även orterna Mölnbo, Hölö och Mörkö (namnet Årets Järna-Mölnbo-Hölö-Mörkö-bo blev lite för krångligt, så vi valde att förenkla). På liknande vis gäller Årets Trosabo även Vagnhärad och Västerljung, och Årets Gnestabo även Björnlunda, Stjärnhov och Laxne.

– ÖSP får en allt starkare ställning i Järnatrakten, när vi fortsätter att öka vår redaktionella bevakning. Vi vill vara ännu mer närvarande och delaktiga i det här geografiska området och Årets Järnabo är ett steg i den utvecklingen, säger Jessica Gustâv, ägare av ÖSP och ansvarig utgivare.

Årets Trosa-, Gnesta­- och Järnabo vinner ett stipendium om 5 000 kronor vardera att skänka i sitt namn till valfritt välgörande ändamål. Pristagaren verkar inte för sin egen vinnings skull och priset är  i samma anda.

Så här nominerar du

Vilken person i din omgivning är värd att uppmärk­samma? Så här gör du för att nominera:

• Du nominerar någon som du tycker förtjänar utmärkelsen till oss på ÖSP. E-post: redaktion@osp.nu.  I brev: Östra SörmlandsPosten, Nyängsvägen 53L, 619 34 Trosa. Vi tar inte emot nomineringar över telefon.

• Skriv ditt namn och kontakt­uppgifter, samt namnet på den person du vill nominera. Skriv också en kort motivering till varför du tycker att hen ska få priset.

• De nominerade namnen presenteras i ett senare nummer av ÖSP.

Vilka får vara med?

Tävlingen är öppen för alla som bor eller är verksamma i Trosa kommun, Gnesta kommun och ÖSP:s utgivningsområde i södra Söder­tälje. De enda som är ute­slutna är de som redan vunnit. Personer som enbart varit nominerade kan nomineras igen.

Årets Trosabo har delats ut sedan 2009 och Årets Gnestabo sedan 2010.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post