Hinderbana drog hundratals i Hölö

HÖLÖ Det är sällan det görs något extra för Hölös barn och ungdomar på loven. Det ville ett gäng lokala eldsjälar ändra på. Slut-resultatet blev ett succéartat hoppborgs-land.

Klockan är 13.02. För bara ett par minuter sedan slogs portarna upp till idrottshallen i Hölö. Gympagolvet är redan fyllt av barn i alla åldrar, som far runt, studsar omkring och klättrar. En lång, tvåfilig hinderbana tar upp hela ena långsidan. Ett klättertorn lockar den som vill ha en utmaning. Och ett par mindre hoppborgar är tacksamma komplement för de lite mindre barnen. Det är andra höstlovsdagen av två som ”hoppborg-landet” har öppet.

– Det här är första gången vi har ett sådant här stort samarbetsprojekt på ett av våra lov. Det är så himla kul att det blivit så lyckat! Det var minst hundra barn här igår och kommer nog ännu fler idag, säger fritidsledaren Camilla Ryding.

Camilla Ryding.

Oftast öde i Hölö på loven

De statliga pengarna som finansierade arrangemanget söktes redan i maj. Samarbetet är mellan fritidsgården, Hölö-Mörkö IF, den lokala scoutkåren och Hölö Mörkö församling. Flera vuxna funktionärer med rosa västar från de olika organisationerna var på plats för att hålla koll på alla studsande gäster.

– Det har alltid varit tomt här på loven. Fritidsgården brukar ha öppet, men annars är det alltid lite öde för Hölöbarnen. Det här blev ett väldigt bra samarbete, säger Anna Andersson Forsberg från kyrkan.

Anna Andersson Forsberg.

Höstlovsaktiviteterna slutade inte där. På torsdagskvällen hölls det spökvandring vid scoutstugan. Då stod de lite äldre ungdomarna ute i skogen och skrämde de barn med tillräckligt starka nerver för att våga sig på vandringen.

Kan vara 150 personer

Att engagera ungdomar att ta ansvar sker året om.

– Fritidsgården har öppet fyra dagar i veckan: måndag, tisdag, onsdag och fredag. Då är det ungdomarna själva som står i kaféet och håller i försäljningen, säger Camilla.

Det finns bland annat moppeverkstad och syverkstad, där ungdomarna kan komma och gå som de vill.

Fritidsgården är ofta väldigt välbesökt.

– På fredagar brukar det vara mellan 110 och 150 unga här. Då har vi också idrottshallen öppen mellan 18.30 och 23.00, och det drar så klart mycket. Nu har vi bland annat haft basket. 

Av | 2018-11-06T07:50:33+00:00 november 2018|Senaste nytt|

Om författaren:

Lämna en kommentar