Nu är röstningen på Årets Gnestabo och Årets Trosabo stängd

Nu går det inte längre att rösta på Årets Gnestabo och Årets Trosabo 2020.

Vi avslöjar vilka som vunnit i nummer 2 av ÖSP.

Årets Trosa- respektive Gnesta­bo vinner ett stipendium om 5 000 kronor
vardera att skänka i sitt namn till valfritt väl­görande ändamål.

Om du är nyfiken på vilka som var nominerade, har du alla namnen här:

GNESTA

Emma Crossley-Zels, Björnlunda Resto

”Alltid glad, trevlig, service-minded och lagar fantastisk god mat. Hon har också stärkt Björnlunda på kartan med sina bil- och motorcykelträffar om somrarna. Fått Björnlundaborna att gå man ur husen då det har varit musik-twister om kvällarna och att alla kan känna gemenskap. Framför allt behövs det i dessa tider som har varit under år 2020. Hon har helt enkelt blivit en träffpunkt i Björnlunda i dessa tider och även tillfört lite liv och rörelse i det annars så ”tysta” Björnlunda.”

Personalen på restaurang Dragon

”Alltid lika trevliga och service-minded. Känner igen kunder. Skrattar och skojar riktigt familjärt. Alltid god och vällagad mat till bra priser. Jobbar veckans alla dagar för att ge oss Gnestabor den bästa matupplevelsen.”

Nina Wesemeyer, Jordnära Kultur

”Fantastiskt levnadsglad kvinna (samt familj) som ordnar fantasifulla sammankomster hemma hos sig ofta utomhus året runt med musik, sång och berättelser men även egenproducerade produkter i liten skala. Hon inger hopp om framtiden.”

George Farho, Libanon Restaurang

”Restaurangägare, energiknippe och idéspruta som driver Libanon Restaurang Grill & Meza (Lilla Huset Georges Restaurang)i Gnesta. Alla deår vi bott i Gnesta har Georges restaurang varit ”numero uno” i vår familj. Hans energi, medmänsklighet, genuina intresse för andra människor och goda mat, lagad med omsorg, gör många Gnestabor varma i själen. Han har bidragit till vår trivsel här i Gnesta från allra första veckan. Ge aldrig upp!

Benny Åberg, Föreningen Gnestapendeln

”Som ordförande i föreningen har Benny lagt ned outtröttligt och oavlönat arbete för Gnestapendelns bevarande och förbättrande vad häller turtätheten. De nu aviserade förändringarna såvitt avser helgtrafiken från år 2022 gör det extra angeläget att uppmärksamma Bennys insats.”

Jasmine Lar, Röda Korset

Jasmine har under året spridit glädje på Röda Korset till Gnestabor. Hon sitter i styrelsen och har under året bidragit med sin trygghet och sitt engagemang att Röda Korsets butik har kunnat vara öppen. Jasmine är lärare och musiker i FlenVärldsorkester som uppvaktade Kungen på födelsedagen 30:e april. Hon är en person som brinner för kulturella arrangemang med ideologin om att alla ska vara inkluderade och att alla är lika värda. Vidare är hon en glädjespridare som gör Gnesta till en kärleksfull plats.”

Jan Ancker, ordförande i SPF Gnesta

”Jobbar outtröttligt för de äldre i Gnesta, med projektet Aldrig ensam i Gnesta. Det har uppmärksammats i riksmedia, i både tidningar och tv. Och han är lika entusiastisk nu under coronatider med aktiviteter som ska bryta isoleringen för många ensamma.”

Jenny Ekberg, ledare Smedsta GF

”Motionsledare och inspiratör. Säg namnet Jenny Ekberg och Gnestaborna gör tummen upp! Jenny inspirerar och motiverar med sin härliga personlighet och sitt professionella sätt. Oavsett ålder och ”status” känner du dig inkluderad och sedd på hennes motionspass. Att man sedan mår bättre till både kropp och själ – svettig och nöjd tack vare henne – är skäl nog för en nominering.”

Maria Bystedt, Skottvångs Grufva

”En stor kreatör som utvecklat gruvan till en stor turistattraktion, dit folk kommer från när och fjärran för att mötas och lyssna på livemusik med hög klass på artister, föreläsningar, äta god mat och mysa i avslappnad atmosfär. Nu i pandemitider har de anpassat verksamheten med bland annat hämtmat alternativt picknickkorgar för promenader i skogarna runtomkring. Stor eloge till MARIA och ÖVRIGA MEDARBETARE för allt arbete och trevligt bemötande i alla lägen!”

Margareta Bergdahl, ordförande i PRO Gnesta

”För hennes energi och allt vad hon gör inom PRO i Gnesta.”

Jörgen Johansson, Pressbyrån Gnesta

”Uppe före tuppen, galer ej men visar alltid ett leende med tålamod som smittar av sig. Gläder alla Gnestabor inför resor till vitt skilda orter.”

Daniel Israelsson Casta, Vår Lokal

”Förtjänar en stor stjärna för att i flera år ha drivit vegansyltan Vår Lokal mitt i Gnesta. Ett ställe som både ger Gnesta en hållbar och intressant krog med vegansk meny och ger Gnesta en kulturscen där rockkonserter blandas med afrikansk dans, meditation och annat. Daniel själv arbetar även som brandman i Gnesta och har även startat lokala företaget Jordnära Mat som börjat sälja hans välkända veganska steksmet i strut.”

Jeanette & Per Andersson, ICA Gnesta

”För att de, tillsammans med sin fantastiska personal, detta år 2020 lagt extra arbete på att packa beställda kassar till de som inte kan handla själva. Och att de alltid är så hjälpsamma och vänliga!”

TROSA

Korstlötgänget, eldsjälar på tippen

”Har ni någon gång kastat skräp på Korslöt? Då har ni även träffat på personalen som arbetar där. En grupp människor som är så trevliga och hjälpsamma och verkligen vet vad service innebär. Man får energi när man kastar skräp på Korslöts Returstation.”

Caroline Soleby, moderator Forum 0156

”Hon modererar Facebookforumet Forum 0156 väldigt bra till att i stora drag vara ”självmodererande”. Att vara moderator i ett forum med 7 000 medlemmar är tufft idag, men Caroline gör det med glimten i ögat.”

Filip Robertsson, Trosa Edanö

”Har ett enormt engagemang för Trosa Edanö. Han får ungdomar att utvecklas varje träning. Ställer upp på mycket saker för klubben, ungdomscamps på lovet brukar han hålla i och ungdomarna uppskattar detta. Han brinner för Trosa Edanö och kommer att fortsätta utveckla Trosa Edanös damer denna säsong.”

Sussi Olsson, Flavon. 

”Hjälpt så många.”

Munskänkarna i Trosas styrelse, ger vinsällskap och vinkunskap

”För deras outtömliga energi och vilja att ge ut sin kunskap om vin och mat till Trosabor. Trots Coronatider har de inte lagt ner verksamheten utan fortsatt med digitala provningar och kurser, när vi inte kunnat ses i grupp – vilket gett stor glädje i en mörk tid.”

Mikael Karlström, Trosa Bio & Opera

”Mikael har lagt ner ett jättejobb på att få New York och Metropolitanoperan till Trosa. Inte nog med att vi får uppleva världsberömda operaföreställningar i Skärborgarnas hus utan dessutom är det en jättetrevlig servering i pausen. Vilket lyft för kulturen i Trosa! Både barn, unga och vuxna får också ett brett utbud av bra filmer som inte står storstäderna efter. Han är väl värd att bli årets Trosabo.”

Sigge Maurer, Trosa Edanö

”Han är vår klippa, alltid ett leende på läpparna och älskar våra ungdomar. Han stöttar oss ledare och finns där för oss med allt det vi behöver hjälp med både på arbetstid och fritiden. Alla matchflytter, nyheter och lokstöd sköter han med nästan slutna ögon. Under coronapandemin har han gjort allt han kunnat för att hitta lösningar så vi kan fortsätta träna på bästa möjliga sätt.”

Knut Hanner, Hillesta gård

”En riktig profil och eldsjäl i Västerljung.”

Jesper Lundius, kört skräp till Korslöt

”Har under 2020 hjälp kommunens invånare att köra skräp till Korslöt återvinningsstation. Han har kört med din A-traktor. Det har varit till stor hjälp för alla äldre och även för folk som inte har möjlighet att köra med släp.”

Patrik Andersson, fritidsledare

”Riktig hjälte som är fritidsledare på fritidsgårdarna! Han är en trygg punkt för många ungdomar i kommunen. Han är alltid glad och jag tror att många ungdomar verkligen ser upp till honom. Det glädjer mig att se hur han tar sig an ungdomarna.”

Lena Skålberg, enhetschef på Ängsgården

”En av många hjältar under coronaåret är Lena Skålberg, enhetschef på Ängsgårdens äldreboende i Trosa och Novum korttidsboende i Vagnhärad. Under svåra förhållanden har Lena med sitt stora engagemang gjort det allra bästa för alla våra äldre. Hon sätter verkligen personen i första rummet och ser till att hen får det allra bästa av omtanke, vård och omsorg. Hon motiverar och engagerar sin personal som även de slår knut på sig själva för att scheman ska passa med målet att de äldre alltid ska ha bästa möjliga service och omtanke. Lena håller också en enkel och vänlig dialog med anhöriga.”

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post