Röstningen på Årets Gnestabo och Årets Trosabo är stängd

Ett härligt gäng eldsjälar i Trosa och Gnesta kommun nominerades av ÖSP:s läsare till Årets Trosabo respektive Gnestabo. Nu har röstningen stängt. Snart avslöjas vilka som vunnit!

Artiklar från i år och tidigare år.

Nu är röstningsperioden slut. Vi tackar alla er som röstat – ni var många!

Det som händer nu är att rösterna räknas samman och  vinnaren i Trosa respektive Gnesta utses. I ÖSP nummer 5, med utgivning den 3 mars, publicerar vi vem som vunnit.

Den som får flest röster vinner givetvis äran, men får framför allt ett stipendium om 5 000 kronor att skänka till valfritt välgörande ändamål.

Här är alla de personer som det gick att rösta på:

Årtets Trosabo

Anna Rydemark, Kyrkskolan

”För sitt stora engagemang för alla elever på Kyrkskolan. Anna är en lärare som ser barnen och gärna jobbar på barnens nivå. En tjej med ständigt nya ideer, förbättringsalternativ och planer.”

Anne Henriksson, Trosa Klädhus

”Har tillverkat armband och örhängen till förmån för bröstcancerfonden. 100 000 kronor har hon hittills skänkt. Är inte det en bedrift?”

Britt-Marie Andersson, eldsjäl

”Hon som i så många år med entusiasm, humor och värme varit ledare för oss pensionärer i vått och torrt.”

Börje Kjellén/Hans Ahlin, Cykling utan ålder

”För deras arbete dels med cykling för nyanlända och för deras uthålliga arbete med att få till stånd en verksamhet i kommunen inom ramen för föreningen Cykling utan ålder.”

Erica Fjellstedt, Butik Bohem

”För sitt outtröttliga arbete för företagarna, föreningslivet och inte minst initiativet Trosa Vintage & Second Hand Market.”

Håkan Fridhäller, Skrotnissarna

”En trevlig kille med stort engagemang för ungdomar i Trosa på gymmet Skrotnissarna. En härlig kompis med dom flesta på Skrotnissarna där han även är PT för många med goda råd om träningen.”

Knut Hanner, Hillesta gård

”Förser hela bygden med närodlade grönsaker av hög kvalitet och ger alla en fantastisk möjlighet att få gräva sin egen potatis till midsommar.”

Mikael Karlström, Trosa Bio & Opera

”En beundransvärd insats till Trosabornas glädje och båtnad. Arbetet tillsammans med hustru Eva är värt stor uppskattning och uppmärksamhet.”

Monica Lindkvist, Lindkvistiska kompaniet

”Glad, mycket kunnig, positiv och med serviceanda.”

Stina Påhlson, Ica Trossen

”Hon sprider livsglädje i något så vanligt som att gå och handla, vare sig det är ensamma äldre eller stressade småbarnsföräldrar. Att hon hälsar alla vid namn är något som både imponerar och känns naturligt.”

Susanne Olsson, Sussi Sylt

”Som hon har påverkat så många människor att få ett bättre liv. Inte bara runt Trosa.”

Tanja Lappalainen, Trosa Edanö

”En finare och mer engagerad människa får man leta efter. Hon ger oss alla positiv energi med sitt leende när vi möts i hallen och med sina härliga inlägg på sociala medier som motiverar oss ledare att gå på föreläsningar och utbildningar.”

Thomas Ahrén du Quercy, musikprofil

”För hans outtröttliga arbete med de omväxlande och fina konserter han anordnar. Han ÄR Trosas musikliv.”

Årets Gnestabo

Bengt Landin, SPF Gnesta-Daga mm

”För hans stora engagemang i SPF Gnesta -Dagas programkommitté. Bengt har också hjälpt till i friskvårdskommittén. Men också för hans stora insats i Åkers Bergslag och många år inom Gnestarevyn.”

Benny Åberg, Föreningen Gnestapendeln

”Har som ordförande i föreningen Gnestapendeln lagt ner sin själ på att bibehålla och utveckla pendeltågsförbindelsen Gnesta-Mölnbo-Järna-Södertälje. Allt till gagn för såväl orten Gnesta som dess invånare.”

Dennis Strömberg, Sternersborgs Choklad

”För den goda glassen och chokladen – men framför allt för att ha varit med och bidragit till att göra Björnlunda levande igen.”

Jörgen Johansson, Pressbyrån

”En företagare som kommunen inte vill gå miste om. Han är alltid glad, trevlig och levererar service av högsta rang.”

Karin Ericsson Back, folkmusiker

”Gnestas egen sångfågel!”

Katarina Sterner, Smedsta Gymnastikförening

”För hennes engagemang för Gnestabornas hälsa genom att vara ordförande i Smedsta Gymnastikförening, där hon också är tränare både i gympasalarna och i vattengympan.”

Mikael Frieberg, Gryts Hembygdsförening

”För hans fina jobb som ordförande i en aktiv och växande hembygdsförening.”

Per Bormark, Guldsmens

”Hörnsten inom både Gnesta Handel och Gnestarevyn i flera år.”

Personalen, Restaurang Dragon

”Väldigt trevlig personal och god mat.”

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post