Här är personalen gladast av alla

Ända sedan i våras har svensk vård och omsorg prövats hårt. Äldreboendena i Trosa kommun är inga undantag. Trots det, ser personerna som jobbar där fram emot att gå till jobbet varje dag – mer än några andra inom kommunen.

Emelie Littorin är enhetschef på Trosagården. Här när hästar hälsade på i vintras, innan corona.

Torbjörn Unnebäck, personalchef i Trosa kommun.

Coronasäker mötesplats på Trosagården. Plexiglas, handsprit och tydliga instruktioner. Det ser lite ut som samtal mellan anhöriga i amerikanska fängelsen, men det är klart bättre än ingenting.

Frågan om hur våra äldreboenden hanterats sedan pandemin startade har varit en krutdurk. Stänga? Öppna? Stänga igen? Artikelserier har skrivits, debatter har tagits, politiska utspel har gjorts.

Mitt i allt har en vardag varit tvungen att fortgå, även inom äldreomsorgen. En vardag med nya restriktioner utifrån, nya regler inifrån – och en ny rädsla på insidan hos både personal och de boende.

Inget av Trosa kommuns tre särskilda boenden, som den korrekta benämningen är, har varit fritt från smitta. Häradsgården i Vagnhärad och Ängsgården i Trosa drabbades mer i våras. Trosagården hade tre äldre som insjuknade i covid-19 förra månaden.

– Alla tre blev friskförklarade i går (måndagen den 16 november) och mår bra i dagsläget. Ingen annan av våra boende har insjuknat. Samtidigt är vi givetvis ödmjuka inför situationen, då det plötsligt kan se annorlunda redan i morgon, säger Emelie Littorin, chef på Trosagården.

Vad är den huvudsakliga nyckeln till att ni klarat av den senaste månaden?

– Personalen. De har gjort ett fantastiskt jobb med att förhindra smittspridningen. Ett enormt arbete. När vi får in smittan här på Trosagården efter nästan ett halvår helt utan, hör jag inte en enda suck, inte ett enda gnäll. Personalen kavlar istället upp ärmarna och tar sig an den här hemska utmaningen de står inför. De har frivilligt tagit extrapass för att vi ska klara av det.

Under hösten har Trosa kommun gjort sin årliga HME-undersökning, där det mäts hur nöjd personalen är. Vård- och omsorgskontoret gjorde ett ordentligt positivt skutt i statistiken i fjol. Det är nästan ännu mer imponerande att de siffrorna hållits på i princip samma nivå i år, sett till den påfrestande situationen som varit sedan i mars.

Hälften av personerna som går under vård- och omsorgsparaplyet jobbar på något av de tre äldreboendena.

– Alla tre ligger kvar på en otroligt hög nivå. Superstabilt, säger Torbjörn Unnebäck, personalchef på kommunen.

Ingen annan personal är gladare över att gå till jobbet varje dag.

Tror du att den här nöjdheten kan ha spelat in i hur personalen hanterat utmaningarna ni ställts inför de senaste veckorna?

– Ja, det hoppas jag ju, säger Emelie Littorin. Att man trivs så bra med sina kollegor. Att man känner att man dels får bra feedback, dels får för­troende att ta ett stort eget ansvar.

Hur har det annars sett ut under året för er del?

– Trots att vi inte drabbades så hårt i våras, har det pågått ett otroligt hårt arbete: nya rutiner ska sättas, utbildningar ska göras, information ska ut till medarbetarna. Så det har inte varit ” business as usual”, tyvärr. Vi har inte kunnat jobba med viktiga framtidsfrågor eller fort­löpande kvalitetsarbete, utan mest fått fokusera på att ha huvudet över vattenytan och försöka få våra boende att må så bra som möjligt. För det är ju dem det handlar om i slut­änden.

Och nu är det besöksstopp igen?

– Ja, det är det. Och det är bra. Men det är klart att de boende saknar sina anhöriga. Därför har vi gjort iordning en besöksplats inomhus, anpassad efter alla regler och restriktioner. Det ser inte så jätteroligt ut kanske, men det är ett sätt att få dricka en kopp kaffe tillsammans inne i värmen, på säkert avstånd. Och det är alltid något.

Stabilt toppbetyg igen – trots pandemi

Bland de kommuner som orkat göra HME-undersökningen i år, är Trosa bäst i landet. Det är åttonde året i rad som Trosa hamnar på pallplats.

Kommunen har runt 950 anställda och närmare 800 av dem har svarat på enkäten, vilket gör att siffrorna går att lita på.

Det bästa är att få 100 av 100 i betyg. Trosa får 86, vilket är något bättre än fjolårets 85 och klart bättre än rikssnittet på 79.

– 86 är vårt bästa resultat hittills. Och det resultatet får vi alltså under DETTA år, med pandemi och allt, säger kommunchefen Johan Sandlund.

Undersökningen gjordes från mitten av september och sex veckor framåt.

– Det här är ett kvitto på att vi fortsätter att göra många saker rätt, säger personalchefen Torbjörn Unnebäck. Vi har haft trygga, bra chefer på plats, vilket varit en del av styrkan under pandemin. Det jag snarare var orolig för, var att motivationsnivån skulle vara lägre bland personalen, att covid-19 skulle göra dem mer oroliga och omotiverade. Men siffrorna visar på motsatsen – vi har aldrig haft en så här motiverad personalstyrka.

I november betalade Trosa kommun ut en bonus på 5 000 kronor till samtliga anställda.

Har bonusen påverkat resultatet i undersökningen?

– Det kan jag inte se att den har gjort. Hälften av svaren hade vi fått in redan innan vare sig chefer eller anställda kände till bonusen. Och den andra hälften sticker inte ut på något anmärkningsvärt vis, säger Torbjörn.

HME står för hållbart medarbetarengagemang. Det är arbetsgivarorganisationen Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) som utformar frågorna och kommunerna kan inte ändra dem efter sina egna behov.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post