Här är handeln som blomstrar i coronatider

Coronakrisen gör att det köps blommor som aldrig förr. I stället för fysiska besök, skickas bud med färgsprakande och väldoftande gåvor. – Man tänker lite mer på varandra, det tycker jag mig märka, säger Monica Lindkvist på Lindkvistiska Kompaniet.

Telefonen ringer i ett när ÖSP besöker Monica Lindkvist.

Monica Lindkvist.

ÖSP hälsar på för att ställa några snabba frågor och knäppa ett par bilder. Det tar längre tid än väntat. Redan mitt i sitt första svar tvingas Monica Lindkvist avbryta för att ta telefonen.

– Vad vill du skicka med för hälsning då?

– Mm, mm.

– Ja, det gör vi, absolut.

Sedan ringer det igen. Och igen.

– Det är så här dagarna ser ut numera. Vi har jättemycket att göra. Vi är ombud för Inter­flora och har sett en kraftig ökning av blommogram sedan corona gjorde sitt intåg, säger Monica.

– Men vi är så klart tacksamma för ökningen. Det är blommogrammen som gör att vi kan hålla igång. För vi saknar våra trogna kunder, det är en stor kundgrupp som inte kan komma hit just nu. Jag tänker mycket på dem, varje dag. Därför är det kul att en del av dem ringer och
beställer blommor istället.

Extra snälla

Säsongsblommor är populärt att skicka. Inte minst tulpaner, då Sverige är ett tulpan­älskande land. Men även sådant som planteringar och blomsterarrangemang till farstu­trappan beställs.

– Det går att skicka i princip vad som helst. Jag levererade ett två meter högt träd en gång. Det kräver lite mer omsorg och planering, men vi ordnar det allra mesta, säger Monica.

Känns det som att folk blivit lite extra snälla på grund av corona?

– Man tänker lite mer på varandra, det tycker jag mig märka.

Tävling

För att göra en av ÖSP:s läsare lycklig i tider när det behövs som mest, kör Lindkvistiska Kompaniet en tävling exklusivt i ÖSP. Du ser förutsättningarna här intill.

– Jag delar ut en blom­bukett för att förhoppningsvis kunna uppmärksamma någon som annars inte hade blivit uppmärksammad. Någon som sitter hemma och inte kan ta sig ut. Blommor är lika med glädje och det är viktigt att sprida glädje. Det behövs mer än någonsin.

TÄVLA!

Vem tycker du förtjänar lite extra kärlek och värme?

Lindkvistiska Kompaniet delar ut en blombukett värd 500 kronor. Mejla namn på personen, din motivering samt dina kontaktuppgifter till redaktion@osp.nu senast fredag den 24 april. Den finaste motiveringen vinner!

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post