Gnesta har äntligen en sportaffär igen

Gnestaborna har länge saknat en sportbutik. Det behöver de inte längre göra. Nu har Jimmy Ahrnell och Caroline Ersson slagit upp portarna i centrum.

Butiksbiträdet Melissa Mangs, ägaren Caroline Ersson och lilla Corinne inne i Gnesta Sportbutik.

Jimmy Ahrnell.

Sedan Intersport stängdes, har ett tomrum funnits att fylla. I undersökningar har Gnestaborna varit tydliga: Det är en ny sportaffär vi vill ha. Och nu har bönerna besvarats.

För en dryg vecka sedan öppnade Gnesta Sportbutik mitt emot biblioteket, nära Strömmentorget. Jimmy och Caroline driver Järna Sportbutik sedan tidigare och har länge sneglat mot Gnesta­hållet.

– När det nu dök upp en lämplig lokal, där vi gillade både storlek och läge, tyckte vi att det var dags att slå till. Kåken ska förvisso rivas, men beroende på vem du pratar med kan det dröja allt från ett till fem år, och innan dess har vi förhoppningsvis hunnit göra oss ett namn för att kunna driva en butik vidare i Gnesta, oavsett på vilken plats det blir, säger Jimmy.

Hur kommer utbudet att se ut?

– Till att börja med blir det en kopia av det vi har i Järna. Vi siktar på bredd och säljer lite av mycket, kan man säga. De flesta av sporterna som är populära just nu, kryddat med jackor, sportskor och en del barnkläder. Barnkläder som inte finns på orten redan, ska sägas, för det finns redan en duktig entreprenör på den fronten här och vi vill inte komma in och konkurrera med henne, utan istället vara ett komplement.

Ytan är inte superstor. Hur väljer ni vad ni ska fylla den med för varor?

– Vi måste vara väldigt lyhörda och lyssna på vad folk efterfrågar i Gnesta. Det är vår största fördel, att vi snabbt kan ändra lite, till skillnad om vi haft en stor kedja flåsande i nacken som tvingat oss att sälja skidor trots att det är barmark ute.

Namnet är ganska … generiskt. Hur tänker ni där?

– Gnesta Sportbutik är inte så fyndigt kanske, men man förstår i alla fall vad det handlar om. Att ha med Gnesta i namnet var självklart, då vi vill ha lokal förankring. Vi kan däremot tänka oss att modifiera namnet framöver, för vi vill inte skrämma bort vissa målgrupper som tror att det enbart handlar om sport. För vi säljer ju långt ifrån bara bollar och klubbor.

Jimmy och Caroline har redan anställt två personer, som jobbar på timme i Gnesta. Premiärdagarna gav mycket positv respons.

– Folk är otroligt glada över att vi öppnat. Alla som vi hunnit prata med har varit positiva, säger Caroline.

Hur är det att öppna en ny butik nu, under pandemin?

– Man kanske tänker en extra tanke innan man somnar, så är det ju. Samtidigt finns det många citat och visdomsord som går att applicera på den här situationen, där samtliga handlar om att våga satsa i tyngre tider. ”Det är i backarna man rycker”, till exempel, säger Jimmy.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post