Glädjebeskedet: Trosa Sommarteater gör comeback

Robin Hood och Lille John går genom skogen. Och längs Västra Långgatan i Trosa, in på Garvaregården och upp på scenen. I sommar vankas det teater igen.

Boby Almroth Betschart och Josephine Betschart.

I år fyller Trosa Sommarteater fem år. Det firar grundarna Josephine Betschart och Boby Almroth Betschart med att avslöja för ÖSP att sommarteatern gör efterlängtad comeback.

Efter den framtvingade pausen 2020, firas femårsjubileet passande nog med sommarteaterns femte familjeföreställning i ordningen.

– Eftersom restriktionerna lättas efter den 1 juni, har vi möjlighet att spela sommarteater igen. Det känns spännande och kul – och som en stor lättnad. Jag har varit ledsen för barnens skull, som inte kunnat gå på någon teater alls. Vi ser verkligen fram emot att träffa alla barn och familjer igen, säger Josephine.

Tidigare år har de bland annat satt upp Pippi Långstrump, Karlsson på Taket och Peter Pan. När Josephine och Boby diskuterade vad som skulle bli årets föreställning, landade de till slut i att det var Robin Hood de ville ha.

– Det blir som vanligt en nyskriven version, skriven av oss två. Det blir i samma anda som tidigare år, med sång, musik och dans. Robin Hood passar in i vår stil. Vi vill att publiken ska gå därifrån och känna att den varit med om ett äventyr. Det ska vara roligt, familjärt och kul – men också lite spännande, säger Josephine.

Premiären är satt till den 15 juli och den sista föreställningen görs den 1 augusti. Det blir nio föreställningar totalt.

Rollsättningen är inte klar. Det enda som är helt spikat är att Boby ska spela huvudrollen som Robin Hood.

– Vi är inte klara med castingen än, men publiken kommer garanterat att känna igen flera av skådisarna. Däremot blir ensemblen inte riktigt lika stor som tidigare år, på grund av corona.

Anpassar ni er även till pandemin på andra sätt?

– Självklart. Vi kommer att följa alla FHM:s rekommendationer och regler. Därför blir det ett begränsat antal biljetter. Exakt hur många är svårt att säga. Men med tanke på att det blir färre platser än tidigare och det alla tidigare år varit i princip slutsålt varje föreställning, hoppas vi att folk köper biljetter i tid.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post