Fortfarande inte klart med mack i Tystberga

Eldsjälarna som jobbar för en ny tankstation i Tystberga har inte gett upp. Men arbetet står still, efter att den tänkta entreprenören fått svårt att räkna hem satsningen.

I maj var Harry Malmqvist på plats ute på gärdet där den nya macken är tänkt att hamna.

– Men ska man vara realistisk blir det nog tidigast nästa år.

Det sa Harry Malmqvist när ÖSP träffade honom i våras. Han är den som drivit på mackfrågan allra hårdast och vid intervjutillfället hade han nyligen fått glada besked från Nyköpings kommun.

Kommunen hade precis gått med på att upplåta mark i Tystberga för att etablera en ny mack, på andra sidan vägen från brandstationen.

Men Harry hade rätt i att inte hoppas på för mycket, för snabbt. Drömmen var att ha macken på plats redan den här hösten, men det var inte särskilt realistiskt.

Kommunen har inte ändrat sig och Katarina Hinrichsen, som handlägger frågan, har varit behjälplig hela vägen. Men allt handlar om att hitta någon som vågar satsa på en obemannad mack i Tyst­berga. Och det kan dröja ännu längre än till nästa år.

– Det är stiltje just nu, säger Harry. Han som driver ett företag som heter Smart Energy skulle lägga anbud, men fick inte ihop det ekonomiska riktigt. Han ska nu försöka tänka om, för att se hur han kan göra det billigare och därmed få kalkylen att gå ihop. Annars finns ju alternativet att höja priset på soppan en aning.

Varför tvekar folk?

– Det är mycket jobb inför: det ska grävas, rensas, kanske till och med tas prover i marken. Så det är mer saker att göra än att ”bara” driva en färdig mack.

Men du har inte gett upp?

– Nej då. Det behövs en mack här. Sedan ni skrev i våras har det tjatats mycket från folk på orten om när det kommer att hända något mer. Vi har
tyvärr inget klart besked att ge, men vi kan i alla fall säga att vi inte gett upp än.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post