Efterlängtad aktivitetshall invigd i Mölnbo

Invigningen av Mölnboskogens aktivitetshall, som den nya idrottshallen döpts till, ägde rum vid Mölnbo IP lördagen den 27 augusti i samband med MIF-dagen. Efter invigningen öppnades dörrarna och det bjöds på prova på-verksamhet för Mölnboborna.

Många Mölnbobor samlades vid invigningen.

Mattias Lönngren och Niklas Avenmark är fotbollstränare för Mölnbo IF:s lag födda 2011, 12 och 13.

På förmiddagen var det fotbollsskola som följdes av flera fotbollsmatcher med bland annat Mölnbo IF och Trosa Vagnhärad SK.

Maria Lindeberg, kultur- och fritidschef i Södertälje, var första talare ut vid invigningen. Hon passade på att tacka för det fina samarbetet kring tillkomsten av aktivitetshallen. De som varit med och möjliggjort detta är kultur- och fritidskontoret och utbildningskontoret i Södertälje, Telge Fastigheter, Byggteknik i Tumba och inte minst Mölnbo IF.

Sedan tog Boel Godner, kommunstyrelsens ordförande i Södertälje, vid. Hon framhöll att Mölnbo-Vårdingeborna har kämpat för denna aktivitetshall länge. Kommundelsnämnden har, brett över partigränserna, önskat en idrottshall av kommunledningen.

– För några år sedan kunde idrottsföreningarna i Mölnbo försäkra oss om att det finns ett väldigt levande idrotts- och kulturliv och engagemang i kommundelen, vilket varit en förutsättning för denna satsning. Tacket till att den här hallen finns idag ska gå till alla Mölnbobor och framförallt idrottsföreningarna, säger Boel Godner.

Niklas Avenmark är fotbollstränare i Mölnbo IF för barn födda 11/12/13. Han tycker att det är mycket roligt att aktivitetshallen står klar.

– Det känns inte som lilla Mölnbo här inne. För barn och unga betyder det här jättemycket, säger han.

Daniel Hagvardsson, Mölnbobo, är på plats med sin lilla son för att ta del av invigningen.

– Snart är det förhoppningsvis dags för sonen att börja i Mölnbo IF. Han kommer säkert att ha mycket glädje av den nya hallen, sägen han.

Bengt Tandberg är ordförande i Vårdinge-Mölnbo kommundelsnämnd. Han berättar vid invigningen att aktivitetshallen fick sitt namn i demokratisk anda på så sätt att Mölnboborna fick komma med namnförslag.

– Vi valde till slut Mölnbo IF:s förslag, eftersom skogen ligger precis här intill och hallen kommer också användas för andra aktiviteter än idrott, säger han.

Lars Greger sa några ord i sin roll som styrelseordförande för Telge Fastigheter, som äger, förvaltar och har byggt aktivitetshallen.

– För mig och Telge Fastigheter är det viktigt att hålla energiförbrukningen så låg som möjligt, därför har vi valt att använda oss av bergvärme för att värma upp hallen och solceller på taket.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post