De siktar högt för att aktivera Trosaborna

Rullar allt på som det ska öppnar Trosas första klätterpark lagom till Kristi himmelsfärdshelgen i maj. Initiativtagarna hoppas att parken ska fylla ett tomrum i kommunen, för både boende och besökare.

Roine Roth, Gunilla Johannesson Roth, Jeanette Tilberger Roth och Alexander Tilberger på bergshöjden ovanför Trosabackens parkering. Här uppe är det tänkt att det högsta ”hoppet” ska vara.

Höghöjdsbana? Klätterpark? Eller höghöjdspark, rent av?

Exakt vad bygget vid skidbackens parkering egentligen ska kallas när det är klart är kanske inte så noga. Vad det kommer att innehålla är desto viktigare.

Sju banor plus ett par mindre träningsbanor som alla nybörjare måste gå innan de får ge sig på de riktiga banorna. Det kommer att vara en massa vajrar uppsatta mellan träden, plattformar, olika hinder och linbanor (eller ziplines, som de ofta kallas).

– Det här är en utomhusaktivitet för människor som gillar att röra på sig, klättra och utmana sig själva. Som lägst är banorna 3 meter och som högst är de uppåt 15 meter ovanför marken. Det är givetvis säkert – man är fastspänd i en säkerhetsanordning och bär även hjälm, säger Jeanette Tilberger Roth.

Läs hela artikeln HÄR!

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post