Bra uppslutning på torgtorsdagarna

TROSA Lokala läckerheter. Smakrika luncher. Långa köer till färskt bröd, kött och honung. Torgtorsdagarna har varit trevliga tillfällen för Trosaborna att träffas på.

Den 27 september hölls den sista av fyra torgtorsdagar i Trosa. Initiativtagare till det återkommande arrangemanget är Fina Fisken Bageri & Butik, där Kristin Sjöblom jobbar.

– Vi är supernöjda. Både över torsdagarna i stort, men även för vår egen del. Vi har sålt slut på allt vid varje till­fälle. Det har varit kö från att vi öppnar till att vi stänger.

Trosa är en turistpärla. Folkmyllret på stan ökar markant när sommaren slår till. När trädens löv börjat spraka i gult och rött och den lite varmare jackan plockats fram ur förrådet, är det inte lika många turister kvar.

– Torgtorsdagarna är en grej som Trosaborna kan ha mer för sig själva – och det verkar uppskattas. Lokal­befolkningen har snabbt lärt sig att komma ner hit för att handla. Det är roligt att se att de är så lojala mot sina lokala producenter, säger Kristin Sjöblom.

Många har inte bara dykt upp för att handla, utan har kommit till torget för att träffa bekanta och prata av sig lite.

Frida Jonsson från Bergs Gård serverar rykande het lunch.

Av | 2018-10-09T06:53:22+00:00 oktober 2018|Handel, Senaste nytt|

Om författaren:

Lämna en kommentar