Anrikt hus i ny tappning nu invigt

TROSA Societetshuset har fått ett rejält ansiktslyft. Nu öppnar ägarna upp dörrarna för den som vill sitta och jobba i modern kontorsmiljö med Trosa-historisk touch.

Glansdagarna ligger långt bak i tiden. Även om Societetshuset bland annat använts som festlokal, har den klassiska byggnaden länge fört en tynande tillvaro i Trosabornas medvetande.

Det ska det bli ändring på, tycker Erika Stenlund, Tim Svensson och Helene Claesson. För ett par år sedan köpte de lokalerna av kommunen. Nu i oktober var de färdiga med renoveringsarbetet. I mitten av förra veckan var det invigning för alla som varit inblandade i renoveringen, sedan var det öppet hus på lördagen.

– Vi har totalrenoverat hela huset från topp till tå, allt i tidsenlig stil. Vi har lagt ner mycket kärlek på att hitta gamla pardörrar från rätt tidsperiod och tagit in originalritningen för att kunna öppna upp på vissa ställen så att det ser ut som då. Vi har även lagt om taket, så att det nu är svart plåttak. Det liknar mer det första taket, som var av papp. Huset har fått tillbaka sin gamla karaktär helt enkelt, säger Erika Stenlund.

Societetshuset består nu av ett öppet kontorslandskap i den gamla danssalongen där lokala egenföretagare kan hyra in sig, för att inte behöva sitta själva och få ”kollegor” att byta erfarenheter med. Även den som är anställd, men kanske inte får livspusslet att gå ihop med lång pendling varenda dag, ges möjlighet att sitta på hemmaplan någon dag i veckan.

Det finns två konferenslokaler samt en liten lounge innanför ytterdörren.

– Jag och Tim kommer också att sitta här. Vi letade själva efter ett ställe att sitta i på stan här i Trosa, men hittade inte det vi sökte efter.

Är många intresserade av att hyra in sig?

– Ja, vi har fått många intresseanmälningar. Men vi har inte velat ta hit folk förrän allt är klart, säger Erika samma dag som invigningen.

Hur viktig är miljön man sitter i?

– Den är betydande. Som estet vill jag att det ska kännas fint där jag sitter och jobbar. Här har vi en bra mix: Det är en klassisk miljö, men ändå inte ett gammalt museum så klart, utan modern teknik, wifi och skärmar.

Av | 2018-10-22T13:18:17+00:00 oktober 2018|Senaste nytt|

Om författaren:

Lämna en kommentar