Ägarbyte på Safiren ett år tidigare än väntat

Tanken var att Safiren-profilen Mikael Norevall skulle sluta först nästa sommar. Men nu har han sålt sitt företag i förväg och därmed lämnat över driften av badhuset.

Mikael Norevall har gått ut från Safiren efter över 30 år som ansvarig för driften av badhuset.

I ÖSP nr 10/21 skrev vi om Safiren och Mikael Norevalls sista år som ansvarig för driften – efter att ha haft hand om den ända sedan slutet av 80-talet. I intervjun tyckte han att det skulle bli skönt att få sluta på egna villkor.

Nu kom det avslutet tidigare än väntat.

– Jag och resten av gänget här var riktigt taggat att köra det här avslutande året. Sedan hörde BeFair av sig, gick rakt på sak och sa att de ville köpa mitt företag. Vi träffades och budet de lade var på en sådan nivå att jag inte kunde tacka nej till det. Det är ny upphandling av entreprenaden i höst och för att ha så god chans som möjligt att vinna den, var de jätte­sugna på att komma in redan nu och lära sig hur allt fungerar här.

BeFair driver 12 anläggningar idag. En är Hjortensbergsbadet i Nyköping.

– Jag hade aldrig tackat ja till någon som inte hållit på med det här tidigare. Jag vill att Safiren ska hamna i rätt händer.

Mikael Norevall har nu sålt sitt företag Bad & Fritid i Vagnhärad AB till BeFair. Innan försäljningen bröt han loss Trosa Sportsclub ur det tidigare företaget och driver vidare gymmet i Trosa.

– Nu är jag sugen på att fortsätta och gärna utveckla Sportsclub vidare.

Hur känns det när du efter alla dessa år lämnat Safiren bakom dig?

– För tillfället känns det väldigt bra. Det är klart att det kommer att kännas lite konstigt längre fram, när hösten gör sitt intåg på allvar. Men just nu känns det mest skönt att slippa vissa av de jobbigare delarna med att driva Safiren, som att ständigt behöva gå upp tidigt på morgnarna.

Elin Nilsson har i nästan 20 års tid varit en radarpartner till Mikael. Hon har varit platschef och bland annat lett gruppträningspass, spinning och simlektioner. För många är hon lika synonym med Safiren som Mikael.

Nu har även hon valt att gå vidare och starta eget företag, där hon bland annat erbjuder PT-träning på Trosa Sportsclub.

– Jag tog ett snack med henne innan jag tackade ja till budet. Hon blev, precis som övrig personal, erbjuden att stanna kvar av BeFair, men tyckte att det skulle vara konstigt att fortsätta i en annan konstellation. Planerna att starta eget fanns redan, men nu blev det ett år tidigare även för henne, säger Mikael Norevall.

Kunder påverkas inte av ägarbytet och alla medlemskap gäller som tidigare liksom öppettiderna.

Johan Karlsson

Reporter

Tel: 0156-50 39 37

E-post